top of page

יום הפליט הבינלאומי 2023

מפגש יוצר תרבות

הפנינג לכל המשפחה
16.06.2023

12-15:00

DJ DARGHAM

תערוכת אמנים - סלאש ממוש, דאוויט ירגאו, צגאי ברהה, נאקה פיטיה

דוכן של קוצ׳ינטה ולילי קלופה מעצבת אופנה

דוכן של מורן מקמל - מחברת הספר ״ג׳וזפין והדולפין״

דוכן של ניר סננס מחבר הספר ״ניירות״

דוכן צמות

הכניסה חופשית - Free Entrance

דיזינגוף סנטר בוטיק מעצבים, קומה 1-

בין בניין A ל-B

שותפים

על מצב הפליטים בישראל  

בישראל חיים היום קרוב ל-25,000 מבקשי ומבקשות מקלט, ועוד קרוב ל-10,000 ילדים של מבקשי מקלט שנולדו בישראל או הגיעו אליה כילדים קטנים וגדלו בה. מרבית מבקשי המקלט החיים בישראל נמלטו מאריתריאה, סודאן ובשנה האחרונה גם מאוקראינה. חיות בישראל גם קהילות קטנות של מבקשי מקלט מקונגו, חבל טיגראיי באתיופיה ומדינות נוספות.

 

ישראל הייתה מהמדינות הראשונות לחתום על אמנת הפליטים של האו"ם משנת 1951, אולם מערכת המקלט בישראל היא מערכת לא מתפקדת - פחות מאחוז אחד מכלל בקשות המקלט שהוגשו לאורך השנים התקבלו! אלפי מבקשי מקלט ממתינים במשך עשור ויותר לבחינה של הבקשות שהגישו - ובינתיים, נאלצים לחיות בישראל ללא זכויות סוציאליות, ללא ביטוח בריאות וללא ביטחון להם או לילדים - וזאת על אף שהם שוהים בישראל כחוק.

 

המדיניות הזו, המותירה אנשים, נשים וילדים במעמד ארעי ונטול זכויות במשך כל כך הרבה שנים, היא הרת אסון עבורם, חריגה ובולטת לרעה בקרב מדינות מערביות ופוגעת גם בחברה הישראלית כולה.

על יום הפליט הבינלאומי 
 

יום הפליט הבינלאומי הוא יום בינלאומי שהקדיש האו“ם לכבודם של פליטים ברחבי העולם. הוא חל מדי שנה ב-20 ביוני ומעלה על נס את כוחם ואת אומץ ליבם של אנשים שנאלצו לברוח מארצות מולדתם בעקבות סכסוך או רדיפה. יום הפליט הבינלאומי צוין לראשונה בעולם ב-20 ביוני 2001, לציון יובל לאמנה בדבר מעמדם של פליטים משנת 1951.


יום הפליט הבינלאומי מצוין מדי שנה באמצעות מגוון אירועים במדינות רבות ברחבי העולם, לתמיכה בפליטים. גם בישראל מצוין מדי שנה יום הפליט הבינלאומי, והוא מהווה הזדמנות לכוון זרקור אל הפליטים שחיים בישראל, ולזכויות, הצרכים והחלומות שלהם.

 על האמנים ​המציגים

סלאם ממוש, ציירת, בת 23, בת לאם אריתראית ולאב אתיופי, נולדה בסודן, היגרה לישראל עם הוריה ושני אחריה כשהייתה בת 8. גדלה וגרה בתל אביב. מסיימת לימודי תואר ראשון באמנות וחינוך בסמינר הקיבוצים. זאת התערוכה הרביעית שלה. משתתפת בסדנת אמנות מטעם המוקד לפליטים ולמהגרים והמכון הצרפתי. 

 

נאקה פיטיה, ציירת, בת 26, בת להורים דרום סודנים, נולדה במצרים וגדלה בנהריה. בוגרת תואר ראשון בממשל מאוניברסיטת רייכמן. גרה בחיפה. זאת התערוכה השנייה שלה. משתתפת בסדנת אמנות מטעם המוקד לפליטים ולמהגרים והמכון הצרפתי. 

 

צגאי ברהה, צייר, בן 43, נולד וגדל באריתריאה, הגיע לישראל ב-2010. זאת התערוכה הרביעית שלו. גר בחדרה. עובד כמטפל במוסד למתמודדי נפש. משתתף בסדנת אמנות מטעם המוקד לפליטים ולמהגרים והמכון הצרפתי. 

 

דאוויט ירגאו, צלם עיתונות, בן 32, הגיע לישראל מאריתריאה, למד צילום ועיתונאות בחיפה במכללת ויצ"ו. גר בחיפה. זאת תהיה התערוכה הראשונה שלו.

bottom of page